Pendedahan Ekslusif Siapa Sebenarnya Safiey Illias. Di Dededahkan Dengan Lebih Teperinci

Mungkin nama Safiey Ilias sudah cukup terkenal di Malaysia pada hari ini. Viral kerana kisah pondan beliau dan kemudian berhijrah.Terbaru ura-ura mengatakan beliau kembali ke ‘jalan lamanya’ semula.

Lantas seorang individu wanita ini melalui tweetnya berkongsi dan mendedahkan secara berani,siapa sebenarnya Safiey Ilias sejak 5 tahun yang lalu.

Ini tweet beliau:

Ada orang tulis salahkan masyarakat kononnya kecaman masyarakat yang buat Safiey Ilias jadi pondan semula. I’ve been following Safiey or pudin since 2012. Pudin jadi pondan kerana dia sendiri hendak jadi pondan.

Tak kira berapa banyak pujian kau bagi supaya dia stay jadi lelaki,dia akan jadi siapa dia nak jadi. Apa dia nak masyarakat ampu dia,bodek dia puji hari2 supaya dia stay jadi lelaki?

Menyalahkan masyarakat atas keputusannya jadi pondan tu memang kelakar. Sejak i followed dia 5 tahun yang lalu, psychoanalysis saya dia adalah scammer. Sebelum popular, dia jual trenaxamic acid vial kata ia ubat putih.

Pudin gagal beritahu trenaxamic sebenarnya digunakan untuk membekukan darah apabila berlaku accident misalnya berlaku pendarahan.

Pemutihan kulit ialah kesan sampingan sahaja. Pudin cakap lepas ambil TA ni, ambil aspirin untuk cairkan darah balik.

Pudin gagal beritahu dia sendiri sakit dada bila amalkan benda ni.Sebaliknya dia jual TA ni 10 vials untuk RM500 untuk galakkan orang putih.Sekitar 2012-2013,Pudin keluarkan produk pemutihan kulit iaitu Aurora Whitening Pills.Kemudian skincare WIS PUTIH.

Seorang peniaga borong WIS PUTIH 1000 botol. Tak sampai sebulan berkulat. Macam mana nak jual? Cuba mintak refund, tapi di maki oleh Pudin kaw-kaw. Jangan harap nak refund!

Pudin sedar WIS PUTIH tak boleh pergi jauh.

Macam mana Pudin nak yakin wanita melayu di luar sana yang taksub nak putih untuk beli produk dia lagi? Pudin keluarkan Perla King pula pada 2016. Dalam masa yang sama viral dia berhijrah dari pondan kepada lelaki sejati.

Masa ni I fikir positif, walaupun nampak kisah viral penghijrahan beliau ni adalah sebagai one of ‘marketing tools’ untuk lariskan produk Perla King beliau.

Lepas dua bulan akak jumpa gambar dia pakai gaun di kelab malam dan bermekap. Lantas penghijrahan tadi?

Perla King pun dah gagal lepas kisah scam Pudin tersebar.

Malah ramai user yang dakwa lepas pakai Perla King,muka naik jerawat,bisul,skin breakout.So Pudin ke strategi seterusnya buat Perla Shine pulak.

Bersepah billboard dekat highway sana.Masa ni juga keluar berita Pudin dah buang kolagen dekat muka sebab nak jadi lelaki. (Hint,hint)

Masa bulan ramadhan, Pudin buat iklan dekat TV pakai songkok.

Kalau korang ingat lagi iklan tu. Malangnya Perla Shine tak viral dan tak terjual lagi. Maybe sebab kes Perla King tak selesai lagi, dah keluar produk baru. Siapa nak jadi agen lagi kalau dah kena tipu?

Dan sekarang kantoi gambar pudin pakai baju, mekap dan siap tayang boyfriend lagi.

Malah semakin terang-terangan sebab Pudin nak jadi pondan sebab pondan macam Sajat dan Riz Ulala pun boleh jadi popular. Tapi ada pula ‘golongan’ yang nak salahkan masyarakatlah punca Pudin jadi begini.

Pudin tak pernah berubah!

Penghijrahan dia adalah ‘PR STUNT’ untuk dia lariskan dan viralkan jualan dia. Now we see Pudin’s true colours.

Tapi saya sudah nampak sejak 5 tahun yang lalu lagi.

Nobody can force you to be who you dont want to be.

Pudin jadi pondan sebab dia nak jadi pondan.Tiba masa untuk dia ambil tanggungjawab atas kemahuan dan tindakan dia sendiri. Stop blaming people!

Sumber: Twitter @santeira

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *