Inilah Hukumnya Dalam Islam Jika Isteri ‘PUASKAN NAFSU’ Suami Menggunakan Kuasa Tangan !

Bagaimanakah solusi mengatasi hasrat suami yang ingin berhubungan badan di saat istri tengah datang bulan atau haid. Dapatkah suami meminta sang istri untuk mengeluarkan sperma melalui tangannya?

Menurut Ustad Mohamaz Jamhuri, dalam sebuah rubrik konsultasi syariah, onani dengan tangan isteri atau kepada isteri kita yang sah adalah halal (mubah/boleh). Baik pada saat isteri sedang haidh/nifas atau pun dalam keadaan suci.

Sebab pada dasarnya kita menikah dengan isteri salah satu tujuannya untuk tamattu atau istimta (mendapat kenikmatan). Hanya saja syariah mengharamkan jima (hubungan seksual; memasukkan penis dalam vagina) dalam keadaan isteri sedang haidh (al-Baqarah: 222).

Demikian juga hadist Nabi Muhammad SAW yang menerangkan tentang apa yang boleh dan tidak boleh dilakukan pada isteri yang sedang haidh: Rasulullah SAW bersabda, “Lakukanlah segala sesuatunya kecuali nikah (hubungan kelamin).”

Maksud hubungan kelamin adalah coitus dimana terjadi penetrasi kemaluan laki-laki ke dalam kemaluan wanita. Sedangkan yang selain itu, tidak ada larangan apapun berdasarkan zhahir haditsnya. Termasuk melakukan onani dengan tangan isteri.

Namun demikian, disarankan dalam keadaan isteri suci, suami memberikan hak-hak kenikmatan kepada isteri. Maksudnya, meskipun azal atau onani pada isteri diperbolehkan, namun sebaiknya biarkan isteri pun menikmati orgasmenya. Lain halnya jika isteri dalam keadaan haidh, atau dalam keadaan suci namun kondisi isteri yang tidak sedang bergairah dan isteri mengizinkannya.

Sumber : semuaviral

Petua Suami Isteri – Bagaimana Cara Nak Buat Isteri Anda Sentiasa “EXCITED” Bila “BERSAMA” Anda . .

Bagaimana cara nak membuatkan isteri anda & excited terhadap anda?

Sebenarnya, berjaya atau tidak anda memuaskan pasangan anda bergantung kepada setakat mana anda mengetahui apa yang pasangan anda suka dan benci. Apa yang membuatkan pasangan anda rasa teruja untuk melakukannya. Apa yang membuatkan isteri anda mahukan anda selalu.

Setiap kali sebelum melakukan hubungan suami isteri, selalunya siapa yang akan mengorak langkah dahulu? pada kebiasaannya suami yang akan memulakan aksi dulu.Kalau seminggu anda melakukan hubungan intim sebanyak 3 kali secara purata, bermakna anda melakukan hubungan seks sebanyak 12 kali sebulan.Berapa kali hubungan seks dengan isteri anda dimulakan oleh isteri? sekali dalam sebulan atau dua kali dalam sebulan.?Biasanya tidak lebih dari sekali atau tiada lansung.

Mengapa perkara ini berlaku?adakah semua pasangan begitu?

Ada dua faktor penting yang menyebabkan isteri jarang-jarang untuk memulakan aksi hubungan seks.

1. Tidak pernah atau jarang-jarang mendapat kepuasan ketika melakukan hubungan seks dengan suami

Kalau setiap kali melakukan hubungan seksual bersama suami, suami sahaja yang mendapat kepuasan, memang lama kelamaan isteri akan merasakan hubungan seks tidak memberi makna kepadanya. Hilang rasa keterujaan dan ghairah apabila setiap kali ingin bersama suami.Disebabkan kewajipan yang di tanggung sebagai seorang isteri, maka isteri yang baik selalunya tidak akan mengecewakan suami mereka. Perkara biasa yang berlaku kepada suami adalah pancut awal.

Cuba anda bayangkan, setiap kali anda melakukan hubungan intim dengan isteri anda, anda mampu memuaskannya dua atau tiga kali.Sudah tentu isteri anda sentiasa menantikan saat-saat indah itu berulang lagi, esok, lusa, minggu depan, bulan depan dan seterusnya. Apa lagi kalau anda dapat memberikan pengalaman berbeza kepada isteri setiap kali melakukan hubungan seks, tentu hebat kan?

2. Isteri hanya diransang secara fizikal sahaja dan bukan secara emosi dan perasaan

Selalunya bagi kaum lelaki, terangsang untuk melakukan hubungan seks sangat mudah. Melalui pandangan mata kadang kala sudah mencukupi.

Lain halnya bagi wanita atau isteri anda.

Meraka teransang dan teruja untuk melakukan hubungan seks melalui emosi atau ransangan perasaan dan ransangan fizikal. Walaupaun ransangan fizikal umum diketahui oleh semua suami, namun masih ramai yang melakukan kesalahan, contohnya :

Memulakan aksi dengan terus menerjah payudara dan kemaluan isteri.Tidak sabar dan meniggalkan “ringan-ringan” atau “foreplay”

Tak dapat dinafikan, dua perkara diatas masih dapat merangsang kemahuan seksual isteri anda tetapi ia bukanlah ransangan yang maksimum yang akan memberikan kepuasan maksimum kepada isteri anda.

Apabila berbicara tentang foreplay, ramai yang menganggap ia adalah ransangan fizikal semata-mata dan tumpuan utama diberikan kepada kemaluan dan payudara.

Kadang-kadang isteri anda mungkin tidak selesa kepada ransangan kemaluan semata-mata setiap kali melakukan hubungan seks. Lama kelamaan akan menjadikan hubungan seks suami isteri satu yang membosankan ibarat makan makanan yang sama setiap hari.

Jadi kenapa tidak melakukan sesuatu yang berbeza setiap kali seperti juga kita menukar selera untuk makan pelbagai menu makanan.

Lama kelamaan akan menjadikan hubungan seks suami isteri satu yang membosankan ibarat makan makanan yang sama setiap hari.”

Jadi kenapa tidak melakukan sesuatu yang berbeza setiap kali seperti juga kita menukar selera untuk makan pelbagai menu makanan.

Bagaimana meransang fizikal dan emosi isteri anda?

Ransangan Fizikal (selain payu dara dan kemaluan)

Membelai rambutMenggaru tapak tanganMencium bawah leher dan cuping telingaMeniup angin ke telinga secara lembutMengusap bahagian perut bawah pusat / atau menggunakan bibir dan lidahMenggigit manja jari jemariMenggusok betis dengan tapak kaki andaMengusap punggung dengan lembutMencium kedua-dua kelopak mataMeraba antara dua pahaMenyentuh bahagian belakang lutut.

Dan banyak lagi dan semuanya kebanyakan suami sudah tahu.Tetapi disebabkan tidak sabar, ransangan-ransangan ini di tinggalkan dan hanya bertumpu kepada kemaluan dan payudara sahaja.

Ransangan emosi dan perasaan

Meminta untuk melakukan hubungan seks dengan pasangan bukanlah satu perkara yang boleh anda minta waktu bilamana anda rasa teringin.Tapi juga bukanlah satu perkara yang salah jika anda berbuat demikian.

Suami perlu pakar dalam mengaplikasikan teknik-teknik menyemarakkan perasaan sayang, rindu dan meningkatkan kegairahan isteri untuk menginginkan hubungan seks dengan anda.

Menyemarakkan perasaan sayang, rindu dan gairah isteri anda merupakan satu bentuk pelaburan yang sangat penting bagi anda sebagai suami supaya persaan sayang, rundu dah gairah terhadap anda sentiasa segar.

Bagaimana?

1. Buat isteri anda rasa dirinya seksi

Bila isteri anda berbicara atau bercerita, berikan 100% tumpuan kepada apa yang diceritakan.Cuba untuk respon dengan bertanya beberapa soalan berkaitan ceritanya tadi.Bila anda berdua-duaan, banyakkan berkomunikasi.Pandang tepat kedalam mata isteri anda ketika berbual-bual. Jari jemari dan tangan anda sangat penting waktu ini. Sentuh dan usap perlahan mana-mana bahagian tubuh isteri perlahan -lahan menggunakan jari anda.Kalau anda berduaan diluar atau makan berdua di restoran, anda perlu memberi perhatian dan tumpuan kepada isteri anda. Jadikan seolah-olah dia sahaja yang menjadi tumpuan anda sekarang.Walaupun dekelilingi orang dan betapa sedapnya hidangan yang anda makan ketika itu.

2. Berikan panahan cinta dengan SMS.

Biasanya bagi suami, nak meluahkan rasa cinta secara romantik adalah perkara yang sangt payah. Bukan tak suka ,tetapi malu dan juga disebabkan oleh ego.

Tak mengapa. SMS adalah perkara yang paling berkesan. Luahkanlah perasaan cinta, rindu serta sayang anda kepada isteri anda. Luahkan kata-kata yang memberikan “hint” bahawa anda mahukannya.

3. Ciuman

Mencium atau “lips kissing” atau ciuman kemulut merupakan kombinasi kedua-dua ransangan fizikal dan emosi. Cuiman amat bermakna kerana ciuman adalah bagaimana menunjukkan perasaan cinta yang mendalam terhadap pasangan dan mewujudkan satu hubungan yang sangat indah antara pasangan suami isteri.

sumber: merepek.net

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *